Guide till Hurghada, vad ska man göra i Hurghada, Hurghada dakta
 • Min Resa
 • Vi ringer upp dig
  Namn Efternamn
  Telefon nummer
  E-mail
  Call Date
  När önskar ni bli uppringd?
  Send_Callback

I Hurghada kan du snorkla i Röda Havet, bo på lyxiga hotell billigt, sola och bada i princip hela året och inte minst uppleva en massa små och stora äventyr! Många åker till Hurghada för att snorkla och dyka och för att uppleva öknens storhet och tomhet i en jeep eller på en fyrhjuling. Om du är intresserad av Egyptens fascinerande historia ligger Luxor inte allt för långt borta: här kan du vandra i Karnaktemplet, se gravarna i Kungarnas Dal eller Drottningarnas Dal. Kairo med pyramiderna och Egyptiska Museet kan också besökas men så måste du flyga från Hurghada till Kairo. Norr om Hurghada ligger El Gouna och söder om staden olika semesterorter som exempelvis Soma Bay. Hurghada kan besökas hela året.

Stränder och vattenland
En del hotell förfogar över en egen strand, andra inte. Alla hotell har dock pool och nästan alla separat barnpool och många hotell har större eller mindre vattenrutschbanor och andra vattenäventyr för små och stora våghalsar! De stränder som inte hör till ett hotell brukar vara i ganska dåligt skick.


Shopping
Shopping i Hurghada: många turister köper med sig kläder eller sängkläder av egyptisk bomull, kryddor, vanliga souvenirer eller kanske en vattenpipa. Guld och silver är också lite billigare än i Sverige.


Restauranger och nöjen 
Alla hotell har restauranger och barer och eftersom de flesta turister bokar in sig med All Inclusive betyder det att urvalet av restauranger utanför hotellen är begränsat. Men missa inte att äta middag i den trevliga marina som ligger i Hurghada centrum. Här finns allt från sushi till spaghetti och förstås en massa egyptisk mat. Många bra restauranger och ett trevligt område att gå omkring i på kvällen.

Fakta om Hurghada: 

Flygtid: Räkna med ungefär 6 timmar från Arlanda eller 5 timmar från Kastrup.

Transfer: Från flygplatsen i Hurghada till ditt hotell tar det oftast en halvtimme, lite längre om du har bokat in dig norr eller söder om Hurghada. Turkietresor erbjuder transfer i Hurghada dock utan egna skandinavisktalande guider.

Pass och visum: Med svenskt pass får du visum direkt vid ankomst till Egypten (stämpelavgift 25 USD). Provisoriska pass godkänns men ditt pass skall vara gällande minimum 6 månader efter inresa till Egypten.

Tidskillnad: Svensk tid + 1 timme. Vintertid inför Egypten ibland och ibland inte.

Telefon: Ring 0020 och det nummer du vill ringa till i Egypten. För att ringa till Sverige ska du slå 0046 före numret.

Vaccination: Helt vanliga "turistvaccin" som stelkrampsvaccination rekommenderas men också gärna hepatit B-vaccination. Prata med din läkare.

Invånare: Hurghada har runt 260.000 invånare men under högsäsongen i januari - mars kan den siffran stiga till närmare 500.000.

Priser på restaurang: En lunch eller middag kostar ofta runt hundralappen på en enklare restaurang, en riktigt god middag kostar sällan över 200:-. En öl ungefär 25:- och en läsk 10-15:-.

Priser i butik: 1 liter vatten ca. 8:-, en burk läsk 5:-, en påse chips mellan 5-10:-. Bröd är billigt, likaså yoghurt och frukt.

Stränder: De bästa stränderna hittar du på de större hotellen.

Nöjen: Diskotek eller nattklubbar på de flesta hotell. I Hurghada centrum finns också ett litet urval av klubbar och barer.

Aktiviteter: Vattenland, vattensporter, snorkling, dykning, tennis, fitness, ökensafari och mycket annat.

Pengar: Du kan betala med kreditkort nästan överallt i de större butikerna och naturligtvis på hotellen. Bankomater finns lite överallt men kan vara lite ostabila. Om du vill växla pengar (USD, euro, SEK) till egyptiska pund (LE) finns det både växelkontor och möjlighet att växla på ditt hotell. 

Ramadan helgdagar 2023: Nyårsdagen 1/1, Koptisk jul 7/1, Koptisk Påsksöndag 19/4, Sham el Nessim (Faraonsk vårfestdag) 20/4. Den 23/4 börjar den muslimska fastemånaden Ramadan. Under Ramadan har kontor och myndigheter ofta begränsade eller sporadiska öppettider. Avslutningen på Ramadan markeras med tre festdagar (Eid el Fitr) från den 24/5 - 26/5. Eid el Adha (offerfesten) varar från 31/7 - 3/8. Fredagar är traditionellt den dag där flest kontor och butiker håller stängt i Egypten men som turist i Hurghada kommer du inte lägga märke till det speciellt mycket.

Jan Feb Mar Apr Maj Jun
21°c 22°c 25°c 28°c 31°c 33°c
Jul Aug Sep Okt Nov Dec
34°c 34°c 32°c 30°c 27°c 23°c