Resor till Turkiet vintertid och tidig vår - Turkietresor
Vi ringer upp dig
Namn Efternamn
Telefon nummer
E-mail
När önskar ni bli uppringd?


Vintersemester i södra Turkiet - kan man det?


Med Turkietresor kan du flyga till Antalya och semesterorterna Alanya, Side, fantastiska golfdestinationen Belek och trevliga Kemer hela vintern. Vintern 22/23 har vi avgångar från både Köpenhamn Kastrup, Göteborg Landvetter och Stockholm Arlanda - det är vi nästan ensamma om av alla charterarrangörer.

Hur är flygavgångarna till Antalya på vintern?


Från Köpenhamn flyger vi fredagar i januari till mitten av februari, därefter flera gånger i veckan!.Från Stockolm flyger vi lördagar i januari, februari och mars, men också en del extra avgångar på söndagar. Från Göteborg är det lördagar som gäller i hela vinterperioden fram till mars.

Vad kostar det att resa till Turkiet på vintern?


Det är billigt! Jämfört med att resa på sommaren är det ofta mindre än halva priset. Detta hänger förstås ihop med utbud och efterfrågan, och tempot i butikerna, barerna och restaurangerna är förstås en hel del långsammare på vintern – precis som temperaturerna. Vintererbjudanden till Turkiet från 1 695:- för en vecka med flyg och hotell i Alanya eller Side är inget ovanligt. Så om du letar efter en billig vintersemester till Medelhavet är det här du ska leta!

Hur ligger temperaturen i södra Turkiet på vintern?


Klimatet på vintern i den del av Turkiet vi flyger till är ganska trevligt även om det inte är sommartemperaturer. En bra bit in i november och december kan det lätt bli nära 20 grader om dagen. Just den här december vi har haft (2022) har det varit väldigt varmt, men det kan också gå ner till 12-15 grader. Januari och februari är kallare, typiskt med dagtemperaturer runt 10 grader, medan mars betyder ca. 5 grader mer och i april är det vår – och ibland nästan sommar. Men det är kallt på kvällarna under hela perioden, och nätterna kan bli riktigt kalla ner till bara några plusgrader.

Hur mycket regnar under vintern i södra Turkiet?


Här regnar det i princip bara från slutet av oktober till mitten av april. Och det regnar faktiskt en del på vintern, det kommer mer nederbörd i Alanya än i t.ex Stockholm i perioden från december till mars. Men det finns också dager med en hel del sol: i genomsnitt kan 10 dagar i februari räkna med klar himmel och sol – eller omräknat till 5-6 soltimmar per dag! Så du kan ha tur med vintervädret i Turkiet!

Vad kan man göra i södra Turkiet på vintern?


Det finns många aktiviteter att göra på den turkiska Medelhavskusten under de kalla månaderna. Se några exempel här:

    Boka in en halv eller en hel dag i Hamam - turkiskt bad. Bli skrubbad och knådad, få massage, njut av lugnet i en vilstol efteråt.
    Få ditt hår eller naglar fixade till bra priser och med tid för alla de behandlingar du har längtat efter länge.
    Ta en tur med Alanyas gondolbana (Teleferik) till toppen av klippan. En mysig och trevlig utflykt - perfekt för familjer.
    Ät och drick gott. Både Alanya och Antalya, Side, Belek och Kemer har många och inte minst mysiga restauranger, kaféer och barer.
    Temperaturen är perfekt för en löprunda längs havet, cykla eller simma med våtdräkt i havet. Kanske boka in en träningsresa till dig själv?
     Vill du spela golf? Belek har Turkiets absolut bästa banor och du får verkligen mycket golf och all inclusive-hotell för pengarna.
    Ta en ledig dag för dig själv eller din familj på hotellet. Titta på film, stäng av mobilerna, spela ett spel, umgås!
    Ta en utflykt till de historiska ruinerna i regionen som Perge, Aspendos, Side. Du kommer att ha ställena nästan helt för dig själv.
    Handla och upplev en stadssemester i Antalyas gamla Kaleici-distrikt.
    Besök de lokala marknader. Inte många turister och det betyder lite bättre priser och ingen trängsel.

Posttitel

Mail innehåll

Mail namn
Mail efternamn
Postnummer
Födelsedatum
Mail
Ok

Mail skickat

Varning

Mail blev inte skickat