Resor till Izmir - Turkietresor
 • Min Resa
 • Vi ringer upp dig
  Namn Efternamn
  Telefon nummer
  E-mail
  Call Date
  När önskar ni bli uppringd?
  Send_Callback

Izmir

Resor till Izmir

Izmir är Turkiets tredje största stad och ligger vackert vid Egeiska havet. Izmir hette tidigare Smyrna och är en stad med mycket historia och kulturella sevärdheter. I denna charmiga metropol kan du kombinera sol och bad med shopping, kulinariska upplevelser och kultur. I Izmir finns allt en storstad ska ha; moderna köpcentrum, mysiga parker, museum och ett stort utbud av restauranger och barer.

Shopping, kultur, sol och bad - vad kan man uppleva i Izmir?

Besök Khonaktorget där du hittar en av de största sevärdheterna i Izmir, Konak klocktorn (Saat kulesi). Här ligger också Yali Moskén, busstationen, operahuset och Museum of Modern Art. Vill ni ta er utanför Izmir centrum får ni inte missa att besöka Efesos, Turkiets mest kända antika ruinstad.

För den som gillar att fynda är ett besök på Kemeralti Bazar är ett måste. Marknaden är som en labyrint av små smala gångar och här finns tusentals små lokala butiker, moskéer, synagogor, caféer och små billiga matställen. En stor del av bazaren ligger utomhus och här finns många möjligheter för att ta en paus med en god turkisk kaffe eller en lättare måltid.

Stränder vid Izmir

Izmir har många charmiga kuststäder med fantastiska stränder som Cesme, Foca, Dikili, Urla, Gumuldur, Karaburun, Menderes, Alacati, Selcuk och Seferihisar. Dessa badorter har goda förbindelser med Izmir centrum och har också några av de mest populära blåflaggade stränderna runt provinsen. Izmir har 52 stränder och 2 marinor som är belönade med den blå flaggan.

Service på resmålet
Vistelsen i Izmir är på egen hand. Turkietresors personal i Kusadasi är tillgänglig på servicetelefon +90 505 004 55 81.

Transfer till hotellet
Turkietresors representant möter dig på flygplatsen i Izmir. Busstransport till första hotellet tar ca 30 minuter.