Vandring i Lykien

Taurusbergen i Lykien
Vackra vyer i Lykien
Upptäck Turkiets sevärdheter
Vacker natur i Turkiet och Lykien
By vid vattnet i Lykien
Upplev Turkiets kultur

Vandringsturer i vackra miljöerEn vecka med vandringsturer vid foten av Taurusbergen. Vi har den trivsamma ranchen Berke som utgångspunkt och gör dagliga vandringsturer i det vackra bergs- och kustlandskapet däromkring. OBS! Endast för gruppbokningar! Minst 15 deltagare krävs för att genomföra resan. Vänligen kontakta oss på info@turkietresor.se för prisförslag.

Dag 1 - Ankomst.

Dag 2 - Välkomstträff där vi bekantar oss med platsen.

Dag 3 - Busstransport i riktning mot Ovacık. Vandring längs ravinen i Göynük till dess utlopp (6–7 timmar). Picknicklunch. Vi startar på ca 1200 m.ö.h och går sedan ner till ungefär samma höjd som havsnivå.

Dag 4 - Busstransport till Tekirova. Vi tar linbana till toppen av berget Tahtalı. Vandringen går ner längs den sydöstra bergssidan till byn Beycik och därefter till byn Ulupınar med lunch på en lokal restaurang (4 timmar). Startar på ca 750 m.ö.h och går upp till ca 1800 m.ö.h. Därefter ner till ca 1000 m.ö.h.

Dag 5 - Busstransport till byn Ulupınar. Härifrån vandrar vi bland annat längs en floddal ner till byn Çıralı och ser sedan Chimera – den eviga elden. Från bergets inre sipprar gas – en över två tusen år gammal turistattraktion. Vi slutar dagens vandring vid Olympus, en 2000 år gammal stad med rester av murar, begravningsplatser, romerska bad, mosaik, m.m. Picknicklunch.

Dag 6 - Busstransport mot Kumluca. Vandring från byn Mavikent över halvön Gelidonya till byn Adrasan. Vi följer delvis den gamla lykiska handelsruten, omgivna av vackra skogar och berg (cirka 6 timmar). Picknicklunch. Vi startar på ca 350 m.ö.h, går lite upp och ned till ca 400 m.ö.h för att sedan gå ner till havsnivå.

Dag 7 - Busstransport till byn Yala Kuzdere. Vandring upp till bergstoppen Tahtali längs den nordöstra sidan. Linbana tillbaka (cirka 4 timmar). Startar på havsnivå och går upp till ca 400 m.ö.h. (totalt 3 stigningar, både upp och ner).

Dag 8 - Hemresa.

Vandringarna är inte speciellt krävande fysiskt men är anpassade för vandrare som är i "normalt" god form. Veckoprogrammet kan variera något beroende på lokala förhållanden. Till Kemer tar det 15 minuter med buss eller taxi. Där finns ett stort utbud av restauranger och butiker. Ta med bra vandringsskor, sommarkläder, regnkläder och en varm jacka till kvällen.

Ingår i resan:
- Transport från flygplatsen och tillbaka, eller vidare till någon av våra orter för bad.
- Helpension (undantaget ankomst- och avresedag). Enkel lunch.
- Hotellövernattning
- Entrébiljetter till gemensamma aktiviteter
- Skandinavisktalande reseledare

Ingår inte i resan:
- Dryck
- Aktiviteter på egen hand
- Dricks

Reservation för programändringar och antal deltagare.
Vandringsveckan kan för den som önskar kombineras med uppehåll på något av Turkietresors mål för badresor.

Avgångar & priser


Det fanns inget som matchade sökkriterierna!