Vandring i Kappadokien

Sandstensformationer i Kappadokien
Utsikt i Kappadokien
Selime Turkiet
Çat-dalen
Sandstensformationer i Turkiet
Vandring i Kappadokien
Charmig Turkisk by i Kappadokien
Ortahisarved i Turkiet
Ihlara dalen

Vandring i ett av naturens underverkFölj med på en vecka med fantastiska naturupplevelser. Färden går genom skog, berg och dalar. Målet är de enorma sandstensformationerna i Kappadokien, ett säreget månlandskap som bildats genom vulkanutbrott och sedan formats av vind och vatten genom tusentals år. Mystiska grottor som grävts ut och bebotts av människor på flykt eller av andra skäl; kristna, muslimer, eremiter och asketer. Dalen har en spännande historia och är rik på kulturminnen. Vår vandring är på våren när naturen är i full blomstring eller på hösten när temperaturen är behaglig för dagsturer.
OBS! Endast för gruppbokningar! Minst 15 deltagare krävs för att genomföra resan. Vänligen kontakta oss på info@turkietresor.se för prisförslag.

Dag 1 – Ankomst Antalya. Transport till hotell i Side för första övernattning.

Dag 2 – Färden startar med avresa från Antalya till Ahmetler. Vi vandrar från 1200 meters höjd ner genom Kapuz Çay-dalen och äter lunch vid floden (cirka 5 tim). Härifrån åker vi buss till staden Konya där vi övernattar.

Dag 3 – Vi startar dagen med buss till Ihalaradalen (2,5 tim). Vi vandrar genom dalen till den gamla småstaden Selime. Den är känd för sina många vackra och ovanliga medeltida kyrkor – någon av dem är utgrävd i berget (c:a 6 tim). På eftermiddagen besöker vi Hittitenes underjordiska stad Kaymakli som är särdeles gott bevarad. Därefter kör vi till Kappadokien där vi övernattar.

Dag 4 – Dagen inleds med 40 minuters busstur till Çat-dalen, en märklig syn och ett egendomligt resultat av vattnets och vindens erution. Vandring (cirka 3 tim) och picnic. Efter lunch vandrar vi vidare i Çat-dalen och besöker Haci Bektas, dervish-ordens samlingsplats (cirka 3 tim). Övernattning i Kappadokien.

Dag 5 – Vi vandrar genom Akvadi — Den vita dalen. Efter lunch besöker vi den lilla staden Üçhisar. Från fästningen har vi en vidunderlig utsikt över ett spännande landskap som omger oss på alla håll. Vi vandrar över Babayan-platån, längs vinodlingar och fruktplantager, till den lilla staden Kavak (cirka 5 tim.). Därifrån tar vi bussen tillbaka till Kappadokien för övernattning.

Dag 6 – Vi börjar dagen med att vandra genom Gomeda-dalen, och vidare genom Pancarlik-dalen som är känd för sina ”böljande” berg. Vi intar lunch i den lilla byn Ortahisarved, vid foten av den enorma bergsfästningen Isa Kalesi. De gamla kyrkorna har använts som lador och ladugårdar men några av dem har fortfarande vackra fresker med motiv från Bibelns gamla och nya testamenten. Eftermiddagsturen tar oss genom Kizilçukur — Den röda dalen — med imponerende bergsformationer, naturens egna skulpturer. Här finns också kyrkor från tidig kristen tid (cirka 6 tim). Övernattning i Kappadokien. Vandring i ett av naturens underverk.

Dag 7 – Färden går tillbaka till Antalya genom Taurusbergens storslagna natur med besök vid den gamla karavanstationen Sultanhani. Lunch i Konya. Övernattning i Antalya.

Bra att veta före avresa
Packa ner vandringskängor och följ med på en vecka med fantastiska naturupplevelser. Färden går genom skog, berg och dalar. Målet är de enorma sandstensformationerna i Kappadokien, ett säreget månlandskap som bildats genom vulkanutbrott och sedan formats av vind och vatten genom tusentals år. Mystiska grottor som grävts ut och bebotts av människor på flykt eller av andra skäl; kristna, muslimer, eremiter och asketer. Dalen har en spännande historia och är rik på kulturminnen. Vår vandring går på våren när naturen är i full blomstring eller på hösten när temperaturen är behaglig för dagsturer.


I resan ingår:
- Transport från och till flygplatsen eller vidare till någon av Turkietresors orter för badsemester.
- Helpension (undantaget ankomst- och avresedagen, då det är halvpension). Enkel lunch.
- Övernattning på pensionat och medelklasshotell
- Entrébiljetter till gemensamma aktiviteter
- Skandinavisktalande reseledare

I resan ingår inte:
- Dryck
- Aktiviteter på egen hand
- Dricks.

Reservation för programändringar och antal deltagare.

En veckas rundresa kan om så önskas, kombineras med vistelse vid någon av Turkietresors orter för badsemester.

 

Läs mer om vandringen

Dricks
Dricks är vanligt i många länder, och i några länder där servicepersonalens lön är mycket låg, är lönen baserad på en viss inkomst i form av dricks. Reseledaren kan ge dig råd om vilka summor som är "passande". Dricks till hotellets bagagebärare och restaurangpersonal vid gemensamma måltider står Turkietresor för. Dricks till lokala guider och chaufförer under resans gång är svårt att inkludera eftersom deras service är personlig och kan värdesättas olika. Vi vill dock understryka att det är helt frivilligt att ge dricks.

Rökfria bussar
På samtliga rundresor är rökning förbjuden i bussen.

Värdeskåp
Hyra av värdeskåp är ett avtal mellan hotell och gäst. Vid ev. skada, inbrott eller liknande i värdeskåp, har Turkietresor inget ekonomiskt ansvar.

Skandinavisktalande reseledare
Turkietresors reseledare är handplockade och har mycket goda kunskaper inom sitt specialområde. Reseledarna är skandinavisktalande.

Sjukdom
Skaffa intyg från läkare på platsen om du blir sängliggande under semestern och spara kvitton för alla utlägg som du ev. kan få ersättning av från ditt försäkringsbolag. Ta gärna med ett litet reseapotek med bl.a. medel mot ”åksjuka”, plåster, myggmedel och ev. medicin som du använder hemma. Solglasögon, solhatt och solkräm är också bra att ha med.

Avgångar & priser


Det fanns inget som matchade sökkriterierna!