Transport i Turkiet

Dolmuş (minibuss)

Minibussen kör bestämda sträckor men har inga fasta hållplatser eller tidtabeller. Det är bara att stå var som helst vid vägen och vinka in bussen. När man sedan klivit på meddelar man vart man ska och betalar till chauffören. Detta är ett billigt och praktiskt sätt att ta sig runt på.

Buss

Mellan städerna kör många långdistansbussar, bland annat till Izmir och Istanbul. Dessa startar på busstationen som heter “Otogar” på turkiska. Bussarna har fasta hållplatser och fasta tider. Det är billigt med buss men priserna varierar bland bussbolagen.

Taxi

Det finns många taxibilar i städerna och de är gula och därför lätta att upptäcka. Alla taxibilar ska ha taxameter och använda denna, kontrollera gärna att den är påslagen under färden. För längre turer, kan man gärna i förväg avtala om ett pris eller höra med flera olika taxichaufförer för att jämföra.

Biluthyrning

Lägsta ålder för att hyra bil är 18 år, giltigt körkort måste då kunna uppvisas. Vi hjälper gärna till med att rekommendera hyrbilsfirmor som vi sammarbetar med, vilket gör det enkelt och smidigt vid beställning och betalning.