Avkoppling i Antalya och naturundret Kappadokien

Följ med på en fantastisk vecka i Turkiet där du kombinerar tre fantastiska dagar i naturundret Kappadokien och fyra sköna avkopplande dagar på ett utav våra hotell vid Antalyakusten. Det här är resan för dig som vill koppla av, äta gott och sola samt upptäcka ett utav naturens underverk Kappadokien. 

Färden går genom skog, berg och dalar. Målet är de enorma sandstensformationerna i Kappadokien, ett säreget månlandskap som bildats genom vulkanutbrott och sedan formats av vind och vatten genom tusentals år. Mystiska grottor som grävts ut och bebotts av människor på flykt eller av andra skäl; kristna, muslimer, eremiter och asketer.

Dalen har en spännande historia och är rik på kulturminnen. Vår vandring är på våren när naturen är i full blomstring och temperaturen är behaglig för dagsturer.

PROGRAM I KAPPADOKIEN

DAG 1

Vi lämnar hotellet efter frukost och kör genom Taurus bergen mot centrala Anatolien. Vi stannar nära Konya för lunch och fortsätter sedan till Ihlara Valley. Vi besöker Ihlara Valley och vandrar genom Bellisirma dalen. Efter det här besöket kör vi till Kaymakli för att besöka underjordiska staden och sedan till vårt hotell i Kappadokien. Middag och övernattning i Kappadokien.  

DAG 2

Dem som vill kan köpa tur med luftballong, rekommenderas starkt. Kappadokien anses vara bland världens vackraste regioner för förd med luftballong. Efter frukost besöker vi Göreme Valley och Göreme Open Air Museum. Vi besöker Paşabağlar och äter sedan lunch i Uçhisar och besöker Uçhisar slott med omgivningar. Vi besöker en mattateljé där vi får en inblick i hur dessa mästerverk skapas. Middag och övernattning i Kappadokien.

DAG 3

Vi lämnar hotellet efter frukost och besöker karavanseraljen Sultanhanı på vägen till Konya. Vi äter lunch i Konya, besöker Mevlana museet och kör sedan vidare mot Antalya och hotellet för mer sol och bad.

Ingår i priset:

  • 2 nätter/3 dagar halvpension på hotellen och luncher på restauranger under rundresan i Kappadokien
  • 5 nätter på valt hotell vid Antalyakusten inkl måltider enligt hotellets beskrivning
  • Inträdesavgifter till Ihlara Valley, Kaymaklı underground city, Uçhisar Castle och Göreme Open Air Museum.
  • Skandinavisktalande licencierad guide.
  • Transfer till/från Antalya flygplats.

Ingår ej i priset:

  • Dryck i Kappadokien
  • Luftballong

Minst 7 deltagare krävs för genomförande av rundresan. Är ni en grupp på minst 7 personer? Välj mellan flera datum och hotell, kontakta oss för mer information, pris och bokning.

Status:
Fullt

Hotell

Naturundret Kappadokien - Kleopatra Bavyera & Bebek Hotel

Naturundret Kappadokien - Kleopatra Bavyera & Bebek Hotel

**+
Boende nära hav och stad
Kleopatra Bavyera & Bebek Hotel är klassiskt och sparsamt inrett och passar ungdomar och par som vill bo centralt men ändå ha närhet till stranden. Hotellet har en mindre... Läs mer »
Naturundret Kappadokien - Blue Star Hotel

Naturundret Kappadokien - Blue Star Hotel

****
Populärt hotell bland skandinaver
På Blue Star Hotel finns det mesta du kan önska dig på din semester. Här trivs hela familjen och man har nära till huvudgatan med shopping, restauranger och barer. Hote... Läs mer »
Naturundret Kappadokien - Leda Beach Hotel

Naturundret Kappadokien - Leda Beach Hotel

**+
Populärt hotell med bungalows
Här bor du vid Sides västra strand med den gamla stadsdelen runt hörnet. Hotellet ligger i ett charmerande område med antika pelare och ruiner. Det utmärkta läget g... Läs mer »
Naturundret Kappadokien - Water Side Resort & Spa

Naturundret Kappadokien - Water Side Resort & Spa

*****
För dig som vill ha en exklusiv semester
Här bor man i lyx och har det mesta man kan önska sig för en lyckad semester. Inom hotellområdet hittar man en pool, barnpool, aquapark med fyra vattenrutschkanor samt två i... Läs mer »
Naturundret Kappadokien - Viking Apart

Naturundret Kappadokien - Viking Apart

***+
Vårt bästa lägenhetshotell i Kemer
Välkommen till en perfekt familjesemester på vårt eget lägenhetshotell! Här erbjuds rymliga lägenheter, familjär atmosfär samt vänlig och perso... Läs mer »
Naturundret Kappadokien - Viking Star Hotel & Spa

Naturundret Kappadokien - Viking Star Hotel & Spa

****+
Favorithotell i hjärtat av Kemer
I den gröna och vackra kuststaden Kemer hälsar vi er välkomna till vårt eget Viking Star Hotel & Spa. Här njuter man av semesterdagarna från tidig morgon till sen k... Läs mer »