Kemer

Elegant semesterort med mycket charm

Tidigare var Kemer en slumrande liten och lugn fiskeby men har under de senaste åren vuxit och är nu en av Turkiets mest populära semesterorter. Kemer är underbart vackert beläget vid havet, grönt och frodigt med apelsinodlingar och de pinjeträdklädda Taurusbergen i bakgrunden. Avstånden är korta och man kan promenera överallt.

I centrum finns en gågata kantad av eleganta uteserveringar och butiker. Den härliga strandpromenaden sträcker sig längs med den långa klapperstensstranden och marinan. Varje måndag anordnas en lokal frukt- och grönsaksmarknad där man kan fynda kryddor samt alla möjliga frukter och grönsaker, mm samt på tisdagar, en textilmarknad, där man hittar allt möjligt mellan himmel och jord.

Själva staden är liten och charmig. Här lär man sig snabbt att hitta. De fina parkerna, fontänerna och lekplatserna är välbyggda och inbjudande. Avslappnad stämning, lokalbefolkningen är trevlig och vänlig.

Kemer har två populära stränder – en sandstrand, Moonlight Beach och en lång klapperstensstrand. Mellan dessa ligger marinan som har en stor gästhamn och är populär bland seglare. Ett nöje är att om kvällarna sitta på något av utecaféerna och titta på lyxyachterna.

På klapperstenstranden är vattnet klart och inbjudande. Sandstranden är långgrund och passar bra för barn. Längs sandstranden finns moderna faciliteter såsom badland, lekplats, restauranger, barer och utomhusdiskotek.

Matnyttiga tips om hur du kan krydda din semester på egen hand i Kemer

  • Kemer linbana. Omgivningarna runt Kemer är slående vackra. För att ta del av den vackra naturen är ett tips att ta linbanan upp på berget Tathali och beskåda den vackra vyn med snötäckta berg, turkost vatten, branta sluttningar, pinjeskog och underbar natur.
  • Ulupinar. I naturområdet Ulupınar kan du njuta av natursköna omgivningar av skog och porlande vatten. Platsen är unik och inger ett härligt semesterlugn. Det kalla vattnet från bergstoppen och skogens skugga ger en skön svalka under de varma sommarmånaderna. Du får tillfälle att njuta  av lugnet  på kuddar runt låga bord vid ett vattendrag i skogen. Du kan även låna fiskeutrustning och fånga din egen fisk som du sedan grillar enligt egna önskemål och äter på plats.
  • Naturfenomen och originella hus bland antika ruiner i Çıralı. Çıralı är en liten by som ligger längs en 3,5 km lång avskild strandremsa utanför Kemer och som är väl värd ett besök. Här kan man se resterna av Olymos antika ruiner. Tar man sig ut på en längre vandringstur uppför berget kan man även beskåda det unika naturfenomenet Chimaeras flammande stenar.  I Çıralı finns även de originella trähusen som är välkända och en idealisk träffpunkt för äventyrslystna backpackers.
  • Aquapark, Dolusu. Dolusu Aquapark är ett stort vattenland i Kiris strax utanför Kemer som erbjuder fartfyllda upplevelser både för stora och små.
  • Följ kustlinjen mellan Kemer och Antalya. Ett uppskattat sätt att ta sig mellan Kemer och Antalya är att ta färjan som dagligen går mellan de två orterna under perioden april till oktober. Färjan utgår från Kemer marina. I Antalya finns en mängd av upplevelser att ta del av. På Antalya Aqvarium får du tex. möjligheten att uppleva livet under ytan på nära håll och gå igenom världens längsta tunnelakvarium.  

Vill du veta mer om vad du kan göra på egen hand när du är i Kemer eller vill ha mer utförlig information om öppettider, priser och hur du enklast tar dig till de olika platserna, vänligen kontakta våra reseledare i Kemer. 

Service vid resmålet

Turkietresor har reseledare på orten. Vi är tillgängliga på servicetelefon +90-537 577 5478.

Transfer till hotellet

Turkietresors representant möter dig på flygplatsen. Busstransport till Kemer tar cirka en timme.

Pris från:
3 097:-
Boka resa

Video

Stränder i Kemer

Moonlight Beach

Moonlight Beach är en vacker och finkornig strand som ligger på den västra sidan av Kemer. Den lilla stranden ligger i en bukt omgiven av pinjeklädda kullar. Stranden är långgrund och under soltimmarna ett riktigt paradis. Den här stranden klassas som en av Turkiets främsta med dess klarblå vatten och inbjudande sceneri.

Klappersten (den östra stranden)

Här finns mjukt slipade klapperstenar och mindre partier av finkorning sand. Kring Public Beach ligger flera trevliga strandcaféer som serverar mat och förfriskningar. Här kan du passa på att surfa, åka vattenscooter eller testa drakflygning. Utrustning finns att hyra. På den här stranden är det full fart under högsäsong.

Utflykter från Kemer

Aqualand

I grannbyn Kiris ligger det nybyggda badlandet DoluSu Park som är ett av de mest spännande aquaparkerna i regionen. Här finns allt du kan önska dig från rutschbanor till underhållning. Passar både för stor som liten. Enklare lunch ingår. Skandinavisk guide.
Pris: Vuxen ca 350 SEK. Barn ca 200 SEK.
Heldag.

Jeepsafari

Upplev ett fartfyllt äventyr i naturen. Erfarna chaufförer kör oss genom de små byarna i Kemerområdet och upp i bergen där vi besöker Kuzderedalen. Därefter går turen vidare mot den antika staden Phaselis och en av de finaste stränderna i området med möjlighet till sol och bad. Engelsktalande guide.
Pris: Vuxen ca 300 SEK. Barn ca 200 SEK.
Halvdag.

Båttur

Följ med på en härlig dag på havet. Vi kopplar av ombord på båten medan vi njuter av frisk havsluft, kristallklart vatten och ett vackert kustlandskap. För den bästa solbrännan – en dag på havet motsvarar tre dagar på stranden.
Pris: Vuxen ca 250 SEK. Barn ca 150 SEK.
Heldag.

Antalya stadstur, shopping & Antalya Aquarium

Antalya ligger endast en timme bort och denna vackra stad bjuder på allt mellan moderna shoppingcenter till idylliska gränder i Gamla stan. Vi besöker en av Antalyas största moskéer och det blir därefter möjlighet till shopping eller att strosa runt i Gamla stan på egen hand. Turen avslutas med ett besök på Antalya Aquarium där du får uppleva världens längsta undervattenstunnel med en längd på 131 meter. Här finns mer än 20 000 fiskar från världens alla hörn och imponerande dekorationer pryder akvariet. På egen hand.Skandinavisk guide.
Pris: Vuxen ca 450 SEK. Barn ca 300 SEK.
Halvdag.

Ulupinar - middag vid vattenfallet

I det fina naturområdet Ulupınar får vi njuta av en turkisk middag. Vi sitter på kuddar runt låga bord vid ett vattendrag i skogen, med vattnet porlande under oss. Kvällen avslutas med säsongens frukt till dessert. Natursköna omgivningar och trevligt sällskap gör kvällen till en oförglömlig upplevelse. Skandinavisk guide.
Pris: Vuxen ca 200 SEK. Barn ca 100 SEK.
Kväll.

Myra Kekova

Vill ni få ut något extra av semestern? På vår utflykt till Myra och Kekova får man ”allt i ett” – båttur, kultur och historia. Vi börjar turen med att besöka en utsiktsplats med vacker vy över områdets vackra natur och därefter besöker vi den sjunkna staden Kekova med båt där det även ges möjlighet till sol och bad. Turen går vidare till St Nicholaus-kyrkan där jultomten sägs vara begravd och vi avslutar dagen med att besöka det fantastiskt välbevarade Myra (dagens Demre) och ser de lykiska gravarna och den antika teatern. Skandinavisk guide. I priset ingår lunch exkl. dryck.
Pris: Vuxen ca 500 SEK. Barn ca 300 SEK.
Heldag.

Tahtali linbana

Upplev Kemer från Taurusbergens toppar. Vi tar oss först upp med bussen på 800 meters höjd och därefter åker vi linbana upp till toppen på Tahtaliberget. Väl uppe så kommer ni kunna njuta av en fantastisk utsikt på 2 365 meters höjd. På en klar dag kan man se hela vägen till Antalya och ibland även hela vägen bort till Alanya i öst. Skandinavisk guide.
Pris: Vuxen: ca 400 SEK. Barn: ca 250 SEK.
Halvdag.

Ridning

Vill du prova på att rida eller är du redan en kunnig ryttare? Njut av naturen på landsbygden utanför Kemer, du väljer själv hur många timmar du vill spendera. Vem där hemma trodde att just du skulle komma hem med bilder från hästryggen efter en veckas badsemester i Turkiet?
Pris: 1 timme ca 500 SEK, 2 timmar ca 600 SEK och 3 timmar ca 700 SEK. Ranchbesök utan ridning ca 150 SEK.

Dykning

Upptäck livet som utspelar sig under vattenytan. Under denna heldag kommer ni instrueras av dykinstruktörer ombord på båten och under loppet av dagen gör ni två dyk. Även personer som aldrig dykt förut är välkomna att prova. Dykutrustning och lunch exkl. dryck ingår i priset. På egen hand.
Pris: ca 450 SEK. Medföljande vuxen utan dykning: ca 300 SEK.

Bytur & Shopping

Följ med oss på en tur genom Kemer samt grannbyarna Aslanbucak och Kuzdere som ligger en bit utanför turistområdet. Ni får även chansen att besöka guld- och läderbutiken Viking Center som ligger mitt på shoppinggatan i Kemer. Här säljer de bland annat guld, diamanter, klockor och skinnvaror till betydligt lägre priser än hemma i Sverige. Självklart får ni möjligheten att kika runt i butiken på egen hand och utforska utbudet på de tre våningarna. Därefter får vi en inblick i hur nomaderna lever då vi besöker Nomadparken som ligger intill marinan och Moonlight Beach. Här får vi njuta av den vackra utsikten över Kemer. Skandinavisk guide.
Pris: 50 SEK för vuxna. Barn gratis.

Hamam - turkiskt bad på Viking Spa

Det turkiska ångbadet Hamam är en 1000-årig tradition. På navelstenen blir man skrubbad och intvålad. Detta är den bästa grunden för en perfekt solbränna. En upplevelse som ni ej bör missa! På egen hand.
Viking Hamam Spa 1: Bastu, skrubbning, skummassage, ansiktsmask samt oljemassage.
Viking Hamam Spa 2: Bastu, skrubbning, skummassage samt ansiktsmask.
Pris: Spa 1: ca 500 SEK: Spa 2 ca 300 SEK

Detta är några exempel på utflykter och priser gäller för 2017. Alla utflykter bokas på plats och betalas i Turkiska lira, Euro eller Svenska kronor. Observera att priserna är cirkapriser och ändringar kan ske. Aktuellt pris fås vid bokning. Barnpris 3-11 år, barn under 3år följer med gratis. På vissa utflykter gäller åldersgräns 18 år om ingen vuxen följer med. Utflyktsprogrammen är endast preliminära och ändringar kan ske eller de kan ställas in om det är för få anmälda deltagare, dåligt väder eller av andra anledningar.

Karta

Hotell

Viking Star Hotel & Spa

Viking Star Hotel & Spa

****+
Favorithotell i hjärtat av Kemer
I den gröna och vackra kuststaden Kemer hälsar vi er välkomna till vårt eget Viking Star Hotel & Spa. Här njuter man av semesterdagarna från tidig morgon till sen k... Läs mer »
Stranden 600 m
Lokalt centrum 450 m
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja
Pris från:
4 797:-
eller från 400:-/mån
Viking Nona Beach Hotel

Viking Nona Beach Hotel

****
All inclusive-hotell med närhet till allt
Vårt eget Viking Nona Beach Hotel med många återkommande gäster har Kemers bästa läge. Det ligger precis vid stranden på kort promenadavstån... Läs mer »
Stranden 0 m
Lokalt centrum 270 m
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja
Pris från:
5 097:-
eller från 425:-/mån
Viking Apart

Viking Apart

***+
Vårt bästa lägenhetshotell i Kemer
Välkommen till en perfekt familjesemester på vårt eget lägenhetshotell. Här erbjuds rymliga lägenheter, familjär atmosfär samt vänlig och personlig ... Läs mer »
Stranden 1,1 km
Lokalt centrum 600 m
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja
Pris från:
3 097:-
eller från 258:-/mån
Fame Residence Kemer & Spa

Fame Residence Kemer & Spa

*****
Välkänt hotell vid strandpromenaden
Perfekt läge nära centrum och havet, endast strandpromenaden skiljer detta trivsamma hotell från stranden. Stenstrand. Stort poolområde (öppet april-oktober) med poolba... Läs mer »
Stranden 0 m
Lokalt centrum 350 m
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja
Pris från:
5 697:-
eller från 475:-/mån
Fame Residence Kemer & Spa (specialresa 8 april)

Fame Residence Kemer & Spa (specialresa 8 april)

*****
Specialresa 8 april med Fighter Kickboxingklubb Perfekt läge nära centrum och havet, endast strandpromenaden skiljer detta trivsamma hotell från stranden. Stenstrand. Stort poolo... Läs mer »
Stranden 0 m
Lokalt centrum 350 m
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja
Dinara Hotel

Dinara Hotel

***
Centralt beläget hotell med närhet till allt
På Dinara hotell bor du bekvämt och med närhet till butiker, restauranger och barer. Hotellet har ett fint poolområde med solstolar, parasoll, restaurang, bar... Läs mer »
Stranden 350 m
Lokalt centrum 250 m
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja
Pris från:
3 897:-
eller från 325:-/mån
Wassermann Hotel

Wassermann Hotel

**+
Centralt och barnvänligt hotell
Wassermann Hotel ligger nära Kemers trevliga gågata med många butiker, barer och restauranger. Fint poolområde (april-oktober) med solstolar, parasoll samt poolbar.&nb... Läs mer »
Stranden 620 m
Lokalt centrum 40 m
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja
Pris från:
3 597:-
eller från 300:-/mån