Kappadokien med resebloggen World By Tina

Den superkreativa mångsysslaren Tina Axelsson driver bl.a. den framgångsrika bloggen worldbytina.se. Efter att ha besökt över 60 länder har då turen kommit till det enastående och unika Kappadokien. Tillsammans har vi tagit fram en resa som garanterat kommer tilltala alla sinnen och ge minnen för livet.

Kappadokien är ett UNESCO skyddat område som ligger i centrala Anatolien i Turkiet. Tiotusentals månniskor från hela världen kommer varje år till Kappadokien för att utforska de fantastiska grottkyrkorna med enastående målningar från 400-talet, underjordiska städerna, hantverkarna som tillverkar mattor och keramikkärl i världsklass och sist men inte mist flyga luftballong. Kappadokien anses vara ett utav världens fem bästa platser att flyga luftballong och dessa finns att beskåda överallt i skyn när man vandrar runt i dalarna. Hur mycket vi än försöker visualisera Kappadokien med ord lyckas vi inte, man måste själv uppleva landskapet och den gästvänliga lokalbefolkningen. 

Vem är Tina?

Tina Axelsson är en Västkustbo i färd med att flytta till Norge. Hon jobbar som kommunikatör, resebloggare, konstnär och blivande resekonsult samt driver resebloggen worldbytina.se med travel stories från platser runt om i världen – på ständig jakt efter nya äventyr och upplevelser, 64 besökta länder i bagaget. 

Tinas toppresor: Simma med valhajar i Mexico, rafting i Victoria fallen, klättra i mayaruiner i Guatemala, gå på promenad med lejon i Zimbabwe, se soluppgången i Angkor Wat, begravningsceremonin vid Varanasi, uppleva fyra årstider i Marocko, få besök av en havssköldpadda på Bali, vandra bland dom grekiska klostren i Meteora, rida genom Sahara på en kamelrygg, gå barfota på paradisön Caye Caulker utanför Belize, bada i Zanzibars turkosa vatten, betrakta Picassos Guernica i Madrid, Nattvarden i Milano och Mona Lisa i Paris, moona på Empire State Building, flyga luftballong över Masai Mara, utforska spökhotellet på Azorerna, se körsbärsblommorna slå ut i Tokyo, roadtrippa 1300 mil genom Europa, leta efter Dracula i Transsylvanien, beundra den bortglömda staden Petra i Jordanien och gå i Jesus fotspår på Via Dolorosa i Jerusalem.

Avresa och priser:

 • 20-27 april från Stockholm: 6 499:- per person (ord. pris 7 664:-) 
 • 20-27 april från Norrköping: 6 599:- per person (ord. pris 7 827:-)
 • 19-26 april från Göteborg: 6 599:- per person (ord. pris 7 886:-) 

Ingår i priset:

 • Flyg tur och retur
 • 2 nätter (3 dagar) inkl halvpension på hotellet i Kappadokien och luncher på restauranger
 • Inträdesavgifter till Ihlara Valley, Kaymaklı underground city, Uçhisar Castle och Göreme Open Air Museum
 • 5 nätter inkl frukost på Viking Apart i Kemer
 • Skandinavisktalande licencierad guide
 • Transfer till/från Antalya flygplats.

Ingår ej i priset:

 • Dryck i Kappadokien
 • Luftballong (ej obligatorisk)

Reser du ensam tillkommer det 1 000:- i enkelrumstillägg. Vill du dela rum med en annan som reser ensam? Kontakta oss så hjälper vi dig om det finns andra som vill dela rum. Bokning senast 30/3. Klicka nedan på hotellet föra att genomföra bokningen.

Pris från:
6 499:-

Hotell

Kappadokien med World By Tina - Viking Apart (Kemer)

Kappadokien med World By Tina - Viking Apart (Kemer)

***+
Vårt bästa lägenhetshotell i Kemer
Välkommen till en perfekt familjesemester på vårt eget lägenhetshotell! Här erbjuds rymliga lägenheter, familjär atmosfär samt vänlig och perso... Läs mer »
Pris från:
6 499:-
eller från 542:-/mån