Hamam

En upplevelse för kropp och själ

Man kan inte besöka Turkiet utan att gå på hamam. En hamam kännetecknas av den vackra takkupolen som välver sig högt över den stora stenen av marmor i mitten av rummet. Denna gamla tradition är den bästa starten på semestern. Efter en stund i den varma marmorbastun (ca 40-50 grader) är kroppen lagom uppmjukad och sedan blir man skrubbad från topp till tå tills huden blir len och fin. Efter peelingen blir man intvålad och tvättad skinande ren. Huden är redo för en semester i solen med en solbränna som varar länge. En bättre och mer avstressande början på semestern är svår att finna.

Hamam har en lång tradition i Turkiet. Bland både kvinnor och män har det varit en avslappnande stund och en social träffpunkt i många hundra år.

Turkiskt bad gör gott för kroppen

Ett hamambesök ökar blodcirkulationen och verkar muskelavslappnande. Peelingen avlägsnar oren hud och döda hudceller vilket gör huden slätare, renare och friskare. I hamamet (bastun) skrubbas man från topp till tå. Därefter tvålas man in och masseras lätt med lödder. Huden blir slät och fin. Därefter väntar en stunds vila med en kopp te innan oljemassagen – en underbart avslappnande behandling. Efteråt känner man sig härligt avslappnad och redo för semester. På köpet får man dessutom en solbränna som varar länge.

 

Du kanske också gillar

Hotell med SPA

Unna dig själv och dina nära en avslappnande, lugn och rofylld vecka med en SPA-upplevelse. En skön semester med en känsla av lyx och välbefinnande. Ge din kropp en nystart, inspiration och en glödande energi. Här har vi samlat alla våra hotell med en SPA-anläggning på hotellet.Hotell med SPA »