Hållbart resande

MILJÖ OCH HÅLLBART RESANDE

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något

Varje år reser många på semester till Turkiet med Turkietresor och Tyrkiareiser. En reseverksamhet innebär ett stort ansvar. Vi är medvetna om att turism för med sig både positiva och negativa effekter. För oss är det är viktigt att lyfta frågan om vår effekt och påverkan och att arbeta mer aktivt för att minimera de negativa och öka de positiva effekterna för ett hållbart resande.

HUR RESER JAG MER HÅLLBART?

Du som resenär kan bidra till en hållbar turism genom att vara intresserad och nyfiken. Vi tror att alla kan påverka genom att använda sitt sunda förnuft och att vara ödmjuk mot den kultur och den plats som du besöker. Här kommer några tips på vad du kan göra själv för att resa mer hållbart.

Klimatkompensera
Vi har valt att samarbeta med GreenSeat (Climate Neutral Group). Från och med april 2019 så klimatkompenserar vi alla tjänstesor vår personal gör. Det är enkelt att klimatkompensera sin resa och vi uppmuntrar våra resenärer att klimatkompensera sin resor. Mer information om hur du klimatkompenserar din resa finns att läsa på GreenSeat.

Det går bra att visa upp din biljett digitalt
För att spara på miljön kan du vid många tillfällen låta bli att skriva ut din biljett.
Gör en snabb koll när du beställer en resa, utflykt, transport och liknande-oftast fungerar det lika bra att visa upp biljetten digitalt!
På din resa med Turkietresor behövs ingen pappersbiljett, såvida du själv inte önskar det. Ett tips är att ta en skärmavbild av din biljett och spara den på mobilen, eller att ladda ner PDF-filen och spara på din telefon/surfplatta.

Res och gör upplevelser kollektivt
Välj kollektiva transportlösningar, charter istället för reguljärflyg. När du väljer att flyga charter så är det ett bättre miljöval än att resa reguljärt (högre beläggningssiffror på charter än reguljärt). Vi uppmanar även våra resenärer att uppleva saker tillsammans vilket minskar på antalet transporter och miljöutsläpp. Exempel på gemensamma aktiviteter är transport till ditt hotell eller kollektiva utflykter i grupp.

Packa lätt
Genom att lämna onödiga saker hemma minskar vikten ombord på flyget, och därmed också bränsleförbrukningen.

DU OCH JAG KAN GÖRA SKILLNAD

Lokalt på våra resmål i Turkiet arbetar vi aktivt tillsammans med våra samarbetspartners för att agera så miljömedvetet som möjligt. Vi internutbildar vår personal i Turkiet och i Sverige att ha ett miljötänk och att alla kan göra skillnad. Exempel på saker som vi gör för att göra skillnad: 
  • Vi källsorterar papper på våra kontor.
  • Våra reseledare tar hellre cykel eller går till de olika hotellen när det är möjligt, istället för att ta bil.
  • Vi uppmanar våra hotellpartners att aktivt arbeta för ett mer miljövänligt hotell. Hotellen kan minska energi-, vatten- och kemikalieförbrukningen samt begränsa mängden avfall på hotellen.
  • Tillsammans kan vi göra skillnad genom att släcka lampor, stänga av AC, inte be om nya handdukar om det inte behövs, inte spola med vatten i onödan.- Vi kan minska trycksaker. Våra trycksaker och magasin, som produceras i Norden, produceras under miljövänliga förhållanden.
  • All personal kan tänka på att släcka ljuset när man inte är på plats, stänga - av datorskärmen, sopsortera och spara på papper.
  • Från och med april 2019 så klimatkompenserar Turkietresor och systerbolaget Tyrkiareiser personalens tjänsteresor.

 

Vi stödjer New Hope

Turkietresor är stolta över att samarbeta med Stiftelsen New Hope; en fristående organisation som fokuserar på att hjälpa utsatta barn över hela världen. Nu erbjuds Turkietresors resenärer att skänka 20 kr i samband med att de bokar sin resa.  - Vi är glada över...Turkietresor - New Hope »