Flygfakta

Våra flygbolag

Vi flyger med Corendon Airlines och Pegasus Airlines.

Corendon Airlines

Corendon Airlines är ett turkiskt flygbolag som grundades 2004.  Den första flygningen var till Amsterdam. Idag flyger Corendon Airlines till 145 destinationer i 45 olika länder i Europa, Afrika och Asien.

Corendon Airlines flygflotta

  • 9 st Boeing 737-800 med plats för 189 passagerare.
  • 1 st Boeing 737-300 med plats för 148 passagerare.
  • 1 st Airbus 320 med plats för 180 passagerare.

Corendon Airlines »

Bagage

20 kg incheckat bagage och 5 kg handbagage ingår för passagerare över 2 år.

Sittplatsbokning och mat ombord

På Corendon Airlines flygningar är det möjligt att reservera sittplatser mot en mindre kostnad. Dessa kan bokas från och med 30 till 4 dagar innan avresa. När du har bokat din resa kan det dröja ett par dagar innan det är möjligt att boka sittplatser, specialbagage och övervikt. Till bokningssidan » Mat ombord kan förbeställas när man bokar sin resa samt fram till 4 dagar innan avresa.

Terminaler på flygplatsen

Avresa från Stockholm-Arlanda sker från Terminal 5. Avresa från Göteborg sker från Landvetter. På Antalya flygplats använder Corendon Airlines terminal 2.

Pagasus Airlines

Pegasus Airlines är ett av de största charterbolagen i Turkiet och grundades år 1990. Pegasus Airlines har sin bas i Istanbul och har både charter- och reguljärflyg totalt till 98 destinationer både inrikes i Turkiet och internationellt

Pegasus Airlines flygflotta   

  • 44 st Boeing B737–800
  • 1 st Boeing B73–400
  • 12 st Airbus 320-200eco
  • 10 st Airbus 320-200neo

Pegasus Airlines »

Bagage

20 kg incheckat bagage och ett handbagage max 8 kg ingår för passagerare över 2 år.

Sittplatsbokning och mat ombord

På Pegasus Airlines flygningar är det inte möjligt att reservera sittplatser. Mat ombord går inte att förbeställas, däremot säljs det snacks och dryck ombord på flyget.

Terminaler på flygplatsen

Avresa från Stockholm-Arlanda sker från Terminal 5. Avresa från Göteborg sker från Landvetter.

Långtidparkering i anslutning till flyg

Information om långtidsparkering på flygplatser. På ett par flygplatser har Turkietresor avtal om gratis parkering eller rabatter vilket anges vid respektive flygplats nedan. Här finner du också länkar till parkeringsinformation för alla flygplatser. Läs mer »

Ta del av den senaste flygsäkerhetsundersökningen

Vi på Turkietresor är stolta över att se att våra flygbolag har rankats med högsta betyg i en nyligen genomförd undersökning. Läs mer »

När du reser med Turkietresor ingår alltid incheckat bagage och handbagage i priset, se mer info ovan för respektive flygbolag!