Bodrumhalvön på egen hand

Sankt Petersfästningen- Bodrum slott

Detta historiska arv är väl synligt inne i själva Bodrum.
Oavsett om man är historiskt intresserad eller inte, rekommenderar vi er att göra ett besök vid Bodrum slott. Slottet stammar från 1500- talet och är välkänt både bland turkarna själva och internationellt. Slottet har under åren succesivt renoverats.  Väl inne i slottet finns möjligheten att besöka muséet för undervattensarkeologi.

Bodrum marina

I Bodrum marina finns ett stort urval av resturanger och caféer. Slå dig ner på ett av caféerna med en kopp turkiskt äppelte och skåda den underbar vyn. Bodrum utmärker sig med sina låga vita hus som härstammar från den tid Turkiet var under grekiskt styre.

Milas

Staden Mila har på tisdagar en stor lokal marknad som är väl värt ett besök. Hit kommer få turister eftersom Milas är en lokal storstad belägen en bit från havet.

Akyarlar

Akyarlar ligger längs med kusten strax utanför Bodrum. På vägen dit passerar man många gemytliga byar och privata badvikar.

Windmill hill - Ett av Bodrums främsta kännetecken

På halvön mellan Bodrum och grannstaden Gumbet finns en av Bodrums vackraste utsikter. Åk dolmus alernativt taxi, eller vandra vägen uppför berget för att avnjuta en fantastiskt vacker panoramavy över de båda städerna. Här kan du också se de välkända gamla väderkvarnarna som är ett av Bodrums kännetecken.

Turgutreis solnedgång

Besök det mysiga cafet Kahve Dunyasi som ligger i Turgutreis vackra marina. Här kan du avnjuta en god kopp kaffe med fika och samtidigt se den fantastiska solnedgången, vilken klassas som en av de vackraste i hela världen.

Turkiska mattor

Ta chansen att se hur en äkta turkisk matta tillverkas. I den lilla landsbyn Etrim, bara en halvtimme från Bodrum, skapar invånarna de välkända och populära Milasmattorna. Mattornas stil är unik och har fått sitt namn efter staden Milas som ligger ungefär tre mil från Bodrum. I byn Etrim kan ni både se när kvinnorna tillverkar dessa berömda mattor och kanske själva passa på att köpa en helt egen äkta turkisk matta.

Färja till Rhodos

Från Bodrum är det inte långt till grannlandet Grekland. Varför inte ta färjan över och göra en dagsutflykt till den Grekiska ön Rhodos?