Resor till Antalya

Shopping, kultur, sol och bad

Denna vänliga och charmiga metropol är perfekt för den som vill ha det bästa av både stad och strand. Dagar med bad, sol och båtturer eller dagar av shopping, kulinariska upplevelser, kultur och antika ruiner. Möjligheterna för en perfekt semester är oändliga.

Antalya har flera populära stränder - den vita stenstranden Konyaalti med sitt azurblåa hav, sandstranden Lara och en liten strandremsa i gamla stan.

Delar av Antalya är byggt på klippor, så missa inte det fantastiska vattenfallet inte långt från gamla stan. I den vackra gamla staden med kullerstensgator och gamla hus finner du  affärer och basarer att fynda i. På natten intar staden en stämningsfull atmosfär, med ett myller av restauranger och mysiga barer.

Antalya Akvarium är ett av världens största med sin 131 m långa tunnel. Här kan du upptäcka havsdjupens magiska värld med fiskar och däggdjur från världens alla hörn. För den äventyrslystne finns möjlighet att simma med hajar och rockor!

Den nya delen av Antalya erbjuder allt en modern stad ska ha; köpcentra och basarer, parker och ett stort urval av restauranger. Nattlivet är varierat och erbjuder allt från jazz och traditionella klubbar med levande musik till trendiga barer och diskotek.

Service på resmålet

Vistelsen i Antalya är på egen hand. Turkietresors personal i Kemer finns att nå på servicetelefon +90-537 577 54 78

Transfer till hotellet

Turkietresors representant möter dig på flygplatsen. Busstransport till Antalya tar cirka 30 min.

 

Video

Stränder i Antalya

Konyaalti

Konyaaltistranden är en klapperstenstrand med magiska omgivningar. Det som ger stranden dess själ är den sköna vy av Taurusbergen som tornar upp sig i bakgrunden samt den nya beachparken som man låtit bygga.
I beachparken kan du hitta en hel drös med restauranger och barer. Under högsäsonge söker sig lokalbefolkning hit. 
På denna strand handlar mycket om sceneri i form av stad, strand och natur i ett vackert skådespel.

Lara

Larastranden är ännu längre än Konyaalti och ligger några mil öster om Antalya. På Larastranden är sanden grovkorning, vilket innebär att sanden inte blir fullt lika varm att gå på. Dessutom är stranden härligt långgrund och inbjudande.
Även här finns det en hel del kaféer och restauranger, även några fina hotell. Många av dessa hotell tillhandahåller olika vattensporter såsom vattenscooter och vattenskidåkning. Under högssäsong är det full fart som gäller.

Memerli

Denna lilla strand ligger vid Antalyas båthamn. Under sommaren kan det bli trångt här, då det är väldigt, väldigt mycket folk som alla vill ta del av denna vackra plats. Vattnet är klart och så där härligt blått som havet brukar vara i broschyrer och kataloger. Den här stranden är en liten juvel med en antik atmosfär som alla borde uppleva.

Hotell

Rixos Downtown Antalya

Rixos Downtown Antalya

*****
Lyxigt hotell med perfekt läge vid havet
Rixos Downtown Antalya är en påkostad hotellanläggning placerad på en klippa med utsikt över stranden. Hotellet har ett stort poolområde med både vuxen- och barn... Läs mer »
Stranden 300 m
Lokalt centrum 1 km
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja
Dogan Hotel

Dogan Hotel

***+
Genuint hotell i Antalyas gamla stad
Dogan Hotel ligger i Kaleiçi, även känd som den gamla stadsdelen i Antalya. Gamla stan är känd för sina smala slingrande kullerstensgator, ottomanska arkitektur oc... Läs mer »
Stranden 200 m
Lokalt centrum 0 m
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja
Fame Residence Lara & Spa

Fame Residence Lara & Spa

*****
Förstklassigt All inclusive-hotell
Det stora och eleganta Fame Reseidence Lara & Spa ligger på den fina Lara-stranden utanför Antalya. Här kan du låta dig skämmas bort med förstklassig service och et... Läs mer »
Stranden 20 m
Lokalt centrum 600 m
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja
Titanic Beach Lara Resort - Golf

Titanic Beach Lara Resort - Golf

*****
Obegränsat med golf på lyxigt city-hotell
Titanic Beach Lara Resort är ett modernt hotell, byggt som ett kryssningsfartyg, precis vid stranden. Här finns flera pooler varav en med vattenrutschkanor (begränsade öppetti... Läs mer »
Stranden 0 m
Lokalt centrum 350 m
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja