Alanya

Semesterparadiset som aldrig sover
I Alanya finns den perfekta kombinationen av strand och stad. Här får du möjlighet att njuta av underbart strandliv, härlig turkisk mat, välja och vraka bland utflykter eller shoppa i moderna köpcenter och traditionella basarområden. Utbudet är stort och på nära avstånd. Här blir semestern så avslappnad eller aktiv som du själv väljer. 


Alanya har länge varit, och är fortfarande, ett favoritresmål för skandinaver. Staden har sin egen charm som bara finns på resmål där turism och stadsliv har blandats naturligt. Du behöver inte gå långt från hotellet för att hamna mitt i det lokala livet i en modern turkisk stad.

Den östra stranden är bred och vidsträckt. Kleopatrastranden i väst har finkornig och ljus sand. Här ligger restaurangerna och de livliga beachklubbarna tätt efter varandra. Festglada ungdomar strömmar hit kvälls– och nattetid för att besöka de många barer och diskotek som har öppet till in på småtimmarna.

Mitt emellan de två härliga stränderna sträcker sig den 300 m höga Alanya-klippan ut i havet. Medeltidsborgen på toppen är en populär utsiktsplats från vilken du kan se hela staden. Nedanför ligger den gamla stadsdelen, centrum och hamnen. Många populära badbåtar utgår härifrån.

Staden erbjuder utmärkta shoppingmöjligheter, antingen du föredrar moderna märkesvaror som i europeiska storstäder, eller traditionella basarområden med skinn, guld, hantverk och modekläder. I Alanya så är det marknadsdagar varje tisdag och fredag. Fredagsmarknaden är en färggrann upplevelse med sina hisnande frukt– och grönsaksstånd som man inte bör missa.

Service vid resmålet
Turkietresor har reseledare i Alanya. Vi är tillgänliga på servicetelefon +90-554 830 95 86.

Kontor i Alanya
Turkietresor/Iskandinav Turizm
Saray Mahallesi Eski Antalya Yolu üzeri No: 73
Petek İşhanı A Blok Kat 2 Daire 12 Alanya/Antalya

Transfer till hotellet
Turkietresors representant möter dig på flygplatsen. Bussresan till Alanya tar cirka två timmar.

Låt semestern börja!

Pris från:
2 097:-
Boka resa

Video

Utflykter från Alanya


Alanya shopping
Shoppingtur
Shopping i Turkiet är ett måste, här kan du göra riktiga fynd! Passa på att följa med till vår optiker, vår guldbutik samt en läderbutik. Efter dessa besök avslutar vi turen på Alanyas kända tisdagsmarknad. Under dagen får du också chansen att ta foton som fina semesterminnen och se lite mer av Alanya centrum.Skandinavisk guide.
Pris: Gratis
Halvdag

Båttur
Alanya Båttur
Detta är det ultimata sättet att få den perfekta solbrännan. Vi seglar runt Alanyas vackra klippa och passar på att bada i medelhavet längst med Kleopatrastranden. Är man modig kanske man kan passa på att dyka från båten eller bara ha möjligheten att se vilda havssköldpaddor. Lunch samt obegränsat med lokal dryck såsom öl, vin och läsk ingår. Engelsktalande guide.
Pris: vuxen ca 360 SEK, barn ca 180 SEK
Heldag

Smaragdfloden med marknadsbesök
Båttur på ”Smaragdfloden”

Vi beger oss till staden Manavgat där vi besöker regionens största marknad. Därefter stiger vi ombord på en träbåt som tar oss ner utmed den berömda smaragdgröna floden till dess mynning. Resans mål är den strandremsa som bildats där floden rinner ut i Medelhavet. Här finns det tid för sol och bad. Dagen avslutas på en outletbutik. Lunch exkl. dryck ingår i priset. Skandinavisk guide.
Pris: vuxen ca 360 SEK, barn ca 180 SEK/person
Heldag


Delfinshow
Delfinshow
Följ med till Delfinariet som ligger en bit utanför Alanya. Under ca en timmes tid bjuds vi på en spektakulär delfinshow. Skandinavisk guide.
Pris: vuxen ca 380 SEK, barn ca 240 SEK
Halvdag

Simma med delfiner
Simma med delfiner
Uppfyll din dröm att få simma med dessa magnifika djur.
Pris: vuxen ca 1300 SEK

Sapadere Canyon
Alanyas gömda skatter - Sapadere Canyon
Följ med oss på en tur bort från turismen och till den lilla byn Sapadere som ligger ca en timme österut. Vi besöker ett bananplantage där ni får se träden på nära håll. Efter en busstur utmed landsvägen stannar vi på en lokal marmorfabrik där vi får se hur man skär och polerar marmor. Vi besöker också en moské. Sedan äter vi lunch vid floden där det finns möjlighet att svalka sig i det uppfriskande flodvattnet. Efter lunchen åker vi till kanjonen med dess vackra natur och exotiska dofter. Dagen avslutas i den lilla byn Sapadere. Lunch (exkl. dryck) ingår. Engelsktalande guide.
Pris: vuxen ca 450 SEK, barn ca 220 SEK
Heldag

Jeepsafari
Jeepsafari
Ta dig bort från turismen och följ med på en jeeptur upp i Taurusbergen och njut av de fantastiska omgivningarna. Spänningen stiger sedan när vi åker off-road. Vi besöker en gammal moské samt ser mer av närliggande små byar. Lunch exkl. dryck ingår i priset. Engelsktalande guide.
Pris: vuxen ca 360 SEK, barn ca 180 SEK
Heldag

Hamam
Harem Hamam – Turkiskt bad
Inom loppet av några härliga timmar skrubbas ni rena, blir intvålade med välgörande olivtvål och det hela avslutas med en avkopplande oljemassage. Hamam är den bästa starten på semestern för att få den perfekta solbrännan. Inkl. lerbad och saltgrotta. Hamamrummen är antingen separata för män och kvinnor eller gemensamma, det bestämmer du själv. På egen hand.
Pris: vuxen ca 300 SEK, barn ca 150 SEK

Hamam
Harem Hamam - VIP
Är du ute efter den kompletta, lite lyxigare spabehandlingen är detta alternativet för dig. Allt ur standardpaketet ingår (förutom lerbad). Du får även ta ett dopp i den svalkande kalla utomhuspoolen. Du serveras frukt och en dryck samtidigt som du får en ansiktsmask samt fiskspa. Det hela avslutas med härlig oljemassage. Hamamrummen är antingen separata för män och kvinnor eller gemensamma, det bestämmer du själv. På egen hand.
Pris: vuxen ca 400 SEK, barn ca 200 SEK

SPA
Orient Spa - VIP
Inom loppet av några härliga timmar skrubbas ni rena, blir intvålade med välgörande olivtvål och det hela avslutas med en avkopplande oljemassage. Senare serveras frukt och dryck samtidigt som ni får en avkopplande ansiktsmask samt fisk-spa. På egen hand.
Pris: vuxen ca 400 SEK, barn ca 180 SEK

Quad safari
Quad safari
Under några fartfyllda timmar åker vi fyrhjuling uppe bland Taurusbergen och känner hur adrenalinet flödar. Engelsktalande guide.
Pris singel: vuxen ca 450 SEK
Pris dubbel: vuxen ca 600 SEK
Halvdag

Paragliding
Paragliding
Upplev Alanya från ovan. Vi reser upp till en av Alanyas högsta punkter och glider ut och njuter av den fantastiska utsikten. Vi landar längs Kleopatrastranden. Engelsktalande guide.
Pris: vuxen ca 1 200 SEK
Halvdag

dykning
Dykning
Upplev Medelhavets spännande undervattensvärld! Två dyk och lunch (exkl. dryck) ingår. Engelsktalande guide.
Pris: vuxen ca 600 SEK, barn ca 600 kr SEK
Heldag

Rafting
Rafting
En äventyrlig dag då vi paddlar längs den forsande floden och njuter av de vackra omgivningarna. Lunch (exkl. dryck) ingår. Engelsktalande guide.
Pris: vuxen ca 400 SEK, barn ca 200 SEK
Heldag

Utflykerna är med engelsktalande guide om inte annat anges. Detta är några exempel på utflykter och priser gäller för 2016. Alla utflykter bokas på plats och betalas i Turkiska lira, Euro eller Svenska kronor. Observera att priserna är cirkapriser och ändringar kan ske. Aktuellt pris fås vid bokning. På vissa utflykter gäller åldersgräns 18 år om ingen vuxen följer med. Utflyktsprogrammen är endast preliminära och ändringar kan ske eller de kan ställas in om det är för få anmälda deltagare, dåligt väder eller av andra anledningar.

 Tillbaka »

Stränder i Alanya

Alanya erbjuder på två fantastiska stränder på varsin sida om borgen i Alanya.

Kleopatra-stranden
Kleopatrastranden är i mångas ögon kärnan i semesterparadiset som är Alanya. Den fina stranden ska enligt legenden ha varit en gåva från den romerska generalen Marcus Antonius till den egyptiska drottningen som stranden är döpt efter.
Bemöts av medelhavets bredaste leende när den mjuka sanden leder fram till det svalkande vattnet. Stranden är två kilometer lång och är indelad i två delar.
Många arbetar med att se till att stranden är ren och fräsch året runt.

Kleopatrastranden är något grovkornig och sanden kan bli riktigt het när det är som varmast i Turkiet. Stranden är inte speciellt långgrund. Tar man bara ett par steg ut i vattnet så har man vatten upp till midjan. Därför lämpar sig kanske inte Kleopatrastranden för familjer med småbarn. Alanyas storslagna borgsklippa vakar över stranden och ger atmosfären något extra. Det är inte svårt att förälska sig i denna Turkiska pärla. Kleopatrastranden förtrollar.

Den östra stranden
Alanyas östra strand är något smalare än Kleopatrastranden samtidigt som den är hela 5 km lång. Sanden på Östra stranden är grovkorning och full av len småsten. Även här kan det bli extremt varmt om fötterna om man går barfota under när solen gassar.
Östra stranden passar småbarnsfamiljer bättre då den är långgrund. Här behöver man varken gå och vara törstig eller hungrig. Det finns nämligen gott om restauranger och barer att välja mellan, till och med fler än vid Kleopatrastranden på andra sidan. För den aktive finns det även en hel drös vattensporter att prova på.

Alanyas borgsklippa ger en häftig nyans till strandområdet. Mot kvällen vilar solen över klippan och bidrar till en svårmatchad stämning. Finn lugnet och njut.

Karta

Hotell

Delfino Apart Hotel

Delfino Apart Hotel

****
Perfekt läge nära strand och centrum
Lägenhetshotell med hög standard beläget nära Kleopatrastranden. Hotellet är modernt och fräscht och har många återkommande gäster. Här finns en pop... Läs mer »
Stranden 100 m
Lokalt centrum 30 m
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja
Pris från:
2 897:-
eller från 241:-/mån
Maren Apart

Maren Apart

**+
Litet enkelt hotell beläget nära stranden
Ett av våra mest populära lägenhetshotell i Alanya med ett perfekt läge nära stranden och Ataturkgatan med alla sina butiker, restauranger och barer. Mycket omtyckt pers... Läs mer »
Stranden 150 m
Lokalt centrum 50 m
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja
Pris från:
2 097:-
eller från 175:-/mån
Caligo Apart

Caligo Apart

***
Prisvärt med Alanyas bästa läge
En familjär stämning gör att hotellet har många återkommande gäster. Här finns en trevlig restaurang och ett litet mysigt poolområde med en liten barnpo... Läs mer »
Stranden 70
Lokalt centrum 80 m
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja
Pris från:
2 597:-
eller från 216:-/mån
Bella Bravo Apart Hotel

Bella Bravo Apart Hotel

***
Trevliga lägenheter vid östra stranden
Nytt hotell 2017. Trevligt lägenhetshotell vid östra stranden i Oba som är omtyckt av skandinaviska gäster. Här har man nära till både bad, bra shopping och restaur... Läs mer »
Stranden 50 m
Lokalt centrum 300 m
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja
Pris från:
3 697:-
eller från 308:-/mån
Bilkay Hotel

Bilkay Hotel

***
Familjärt och enkelt all inclusive-hotell
Ett litet, familjärt, hotell för ungdomar, familjer och par. Bra läge nära stranden och bara någon kilometer från Alanyas hamnområde med restauranger, barer ... Läs mer »
Stranden 160 m
Lokalt centrum 30 m
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja
Pris från:
2 997:-
eller från 250:-/mån
Blue Star Hotel

Blue Star Hotel

****
Populärt hotell bland skandinaver
På Hotel Blue Star finns du det mesta du kan önska dig på din semester. Här trivs hela familjen och man har nära till huvudgatan med shopping, restauranger och barer. Hotell... Läs mer »
Stranden 845 m
Lokalt centrum 120 m
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja
Pris från:
3 297:-
eller från 275:-/mån
Caretta Beach Hotel

Caretta Beach Hotel

****
Härligt semesterparadis
Upplev en bra kombination av en varm, välkomnande atmosfär och ett fantastiskt läge. Här har du nära till både Konakli centrum och strand, ett hotell som passa... Läs mer »
Stranden 0 m
Lokalt centrum 0 m
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja
Pris från:
5 497:-
eller från 458:-/mån
Caretta Relax Hotel

Caretta Relax Hotel

***+
Modernt mellanklasshotell med internationell atmosfär
Caretta Relax Hotel är beläget på en sidogata inte långt från stranden vid sidan av systerhotellet Caretta Beach Hotel. Här är det relativt lugnt och hotellet lig... Läs mer »
Stranden 150 m
Lokalt centrum 0 m
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja
Pris från:
6 797:-
eller från 566:-/mån
Cleopatra Tac Hotel & Spa

Cleopatra Tac Hotel & Spa

***
All inclusive-hotell bara några minuter från stranden
Nytt hotell för 2017. Vi är glada att i år kunna erbjuda boende på omtyckta Cleopatra Tac hotel & Spa. Hotellet ligger nära den fina Kleopatrastranden och strandpromenad... Läs mer »
Stranden 250
Lokalt centrum 120
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja
Pris från:
4 897:-
eller från 408:-/mån
Grand Zaman Beach Hotel

Grand Zaman Beach Hotel

****
Trevligt familjehotell med All inclusive
Som gäst på Grand Zaman Beach kan du njuta av sol, bad och ett pulserande stadsliv, då hotellet ligger vid den stora huvudgatan. Hotellet är beläget i det populära omr&... Läs mer »
Stranden 200 m
Lokalt centrum 0 m
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja
Pris från:
4 297:-
eller från 358:-/mån
Grand Zaman Garden Hotel

Grand Zaman Garden Hotel

****
Inbjudande All inclusive-hotell med närhet till allt
Grand Zaman Garden Hotel är ett mycket uppskattat All inclusive-hotell i hjärtat av centrala Alanya. Närheten både till strand, historiska platser och ett pulserande nattliv g&oum... Läs mer »
Stranden 200 m
Lokalt centrum 0 m
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja
Pris från:
5 597:-
eller från 466:-/mån
Kleopatra Atlas Hotel

Kleopatra Atlas Hotel

****
Fräscht vuxenhotell
Kleopatra Atlas är ett fräscht hotell med All Inclusive som passar alla vuxna semesterfirare. Hotellet är beläget på en sidogata inte långt från Kleopatrastranden... Läs mer »
Stranden 150 m
Lokalt centrum 110 m
Pool Ja
Barnpool Nej
Restaurang Ja
Bar Ja
Pris från:
3 397:-
eller från 283:-/mån
Kleopatra Bavyera & Bebek Hotel

Kleopatra Bavyera & Bebek Hotel

**+
Boende nära hav och stad
Kleopatra Bavyera & Bebek Hotel är klassiskt och sparsamt inrett och passar ungdomar och par som vill bo centralt men ändå ha närhet till stranden. Hotellet har en mindre... Läs mer »
Stranden 240 m
Lokalt centrum 100 m
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja
Pris från:
2 097:-
eller från 175:-/mån
Kleopatra Blue Hawaii Hotel

Kleopatra Blue Hawaii Hotel

***+
Populärt hotell med perfekt läge
Kleopatra Blue Hawaii är ett trevligt mellanklasshotell med perfekt läge nära Kleopatrastranden och Alanyas centrum med nöjen och bra shopping. Hotellet har ett litet trevligt... Läs mer »
Stranden 120 m
Lokalt centrum 0 m
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Nej
Pris från:
3 397:-
eller från 283:-/mån
Mayflower Apart Hotel

Mayflower Apart Hotel

***+
Centralt och med närhet till Alanyas nöjen
Nytt hotell i vårt program för 2017. Mayflower Apart Hotels läge gör att många gäster väljer att resa tillbaka år efter år. Hotellet ligger centralt oc... Läs mer »
Stranden 1km
Lokalt centrum 200 m
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja
Pris från:
3 997:-
eller från 333:-/mån
Mesut Hotel

Mesut Hotel

***+
All inclusive-hotell med Medelhavsutsikt
Mesut Hotel är ett omtyckt, fräscht hotell vid östra stranden, beläget i Oba en bit utanför Alanya, där utbudet av shopping, restauranger och nöjesliv är stort.... Läs mer »
Stranden 80 m
Lokalt centrum 140 m
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja
Pris från:
3 097:-
eller från 258:-/mån
Palmiye Beach Hotel

Palmiye Beach Hotel

***+
Perfekt läge direkt på härliga Kleopatra-stranden
Nytt hotell för 2017. En nyhet i vårt program för i år, är populära Palmiye Beach Hotel som har ett perfekt läge för dig som vill bo vid stranden men änd... Läs mer »
Stranden 0 m
Lokalt centrum 190 m
Pool Ja
Barnpool Nej
Restaurang Ja
Bar Ja
Pris från:
2 797:-
eller från 233:-/mån
Palmiye Park Apart Hotel

Palmiye Park Apart Hotel

***
Trevligt hotell med närhet till nöjen och shopping
Nytt hotell för 2017. På Palmiye Park Apart Hotel bor du centralt med närhet till  sevärdheter, nöjesliv och shopping. Den berömda Kleopatrastranden ligger dessutom... Läs mer »
Stranden 400 m
Lokalt centrum 300 m
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja
Pris från:
3 597:-
eller från 300:-/mån
Savk Hotel

Savk Hotel

***+
Fräscht hotell nära hav och puls
Savk Hotell har ett perfekt läge nära Kleopatrastranden i Alanya och vid huvudgatan Ataturk. Hotellet har ett fint poolområde med en avgränsad barnpool, jacuzzi, solstolar och par... Läs mer »
Stranden 0 m
Lokalt centrum 0 m
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja
Pris från:
3 097:-
eller från 258:-/mån
Tac Premier Hotel & Spa

Tac Premier Hotel & Spa

***+
All inclusive-hotell med perfekt läge
Nytt hotell i vårt program för 2017. Att Tac Premiere Hotel & Spa kommer att bli ett av våra favorithotell har vi redan förstått, och det av flera anledningar. Läg... Läs mer »
Stranden 100 m
Lokalt centrum 0 m
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja
Pris från:
5 197:-
eller från 433:-/mån
Villa Moonflower Aparts & Suits

Villa Moonflower Aparts & Suits

****
Familjefavorit centralt i Alanya
Nytt hotell 2017. Villa Moonflower är en familjefavorit och hit återkommer gästerna gärna år efter år.  Här bor man i fräscha lägenheter och har n&... Läs mer »
Stranden 1,9 km
Lokalt centrum 500 m
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja
Pris från:
4 097:-
eller från 341:-/mån
Villa Rose Garden Apart

Villa Rose Garden Apart

***
Trevligt lägenhetshotell för hela familjen
Villa Rose Garden Apart är beläget i utkanten av Alanya. Det trevliga poolområdet är den naturliga samlingspunkten och består av vuxen- och barnpool (öppna april-novemb... Läs mer »
Stranden 1,6 km
Lokalt centrum 250 m
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja
Pris från:
4 097:-
eller från 341:-/mån
Villa Sunflower Apart & Suits

Villa Sunflower Apart & Suits

***+
Populärt och barnvänligt lägenhetshotell
Nytt hotell i vårt program för 2017. Vi är mycket glada att kunna erbjuda Villa Sunflower 1 i vårt program! Hotellet är populärt och uppskattat och har många &ari... Läs mer »
Stranden 1,3 km
Lokalt centrum 320
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja
Pris från:
3 997:-
eller från 333:-/mån
Monart City Hotel

Monart City Hotel

****
All inclusive-hotell för stora som små
På Monart City Hotel trivs stora som små. Hotellet är beläget vid strandpromenaden och har många faciliteter. Detta är hotellet för dig som önskar komfort oc... Läs mer »
Stranden 25 m
Lokalt centrum 50m
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja
Pris från:
3 297:-
eller från 275:-/mån
Primasol Telatiye Resort Hotel

Primasol Telatiye Resort Hotel

****+
Ett populärt familjealternativ
Primasol Telatiye Resort Hotel är ett populärt och modernt hotell med internationell atmosfär och många återkommande gäster. Hotellet är beläget nära en ... Läs mer »
Stranden 210 m
Lokalt centrum 185 m
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja
Pris från:
4 497:-
eller från 375:-/mån
White Gold Hotel & Spa

White Gold Hotel & Spa

****+
Populärt hotell med vacker utsikt
Mycket populärt hotel med många återkommande gäster. Hotellet ligger vid den östra stranden i Alanya, i ett område som heter Oba. Från hotell... Läs mer »
Stranden 100 m
Lokalt centrum 40 m
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja
Pris från:
4 397:-
eller från 366:-/mån
Oba Time Hotel

Oba Time Hotel

***+
Trevligt hotell med enkel All Inclusive
Oba Time Hotel är ett trevligt hotell med gångavstånd till stranden. Här bor du i det populära Oba, staden Alanya ligger inom räckhåll. Perfekt f&o... Läs mer »
Stranden 410 m
Lokalt centrum 220 m Oba
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja
Pris från:
3 597:-
eller från 300:-/mån