Kemer

Elegant semesterort med mycket charm
Tidigare var Kemer en slumrande liten och lugn fiskeby men har under de senaste åren vuxit och är nu en av Turkiets mest populära semesterorter. Kemer är underbart vackert beläget vid havet, grönt och frodigt med apelsinodlingar och de pinjeträdklädda Taurusbergen i bakgrunden. Avstånden är korta och man kan promenera överallt.

I centrum finns en gågata kantad av eleganta uteserveringar och butiker. Den härliga strandpromenaden sträcker sig längs med den långa klapperstensstranden och marinan. En gång per vecka anordnas en lokal frukt- och grönsaksmarknad, samt en textilmarknad, där du kan köpa lokala produkter och låta sinnena njuta.

Själva staden är liten och charmig. Här lär man sig snabbt att hitta. De fina parkerna, fontänerna och lekplatserna är välbyggda och inbjudande. Avslappnad stämning, lokalbefolkningen är trevlig och vänlig.

Kemer har två populära stränder – en sandstrand, Moonlight Beach och en lång klapperstensstrand. Mellan dessa ligger marinan som har en stor gästhamn och är populär bland seglare. Ett nöje är att om kvällarna sitta på något av utecaféerna och titta på lyxyachterna.

På klapperstenstranden är vattnet klart och inbjudande. Sandstranden är långgrund och passar bra för barn. Längs sandstranden finns moderna faciliteter såsom badland, lekplats, restauranger, barer och utomhusdiskotek.

Matnyttiga tips om hur du kan krydda din semester på egen hand i Kemer
Kemer linbana. Omgivningarna runt Kemer är slående vackra. För att ta del av den vackra naturen är ett tips att ta linbanan upp på berget Olympos och beskåda den vackra vyn med snötäckta berg, turkost vatten, branta sluttningar, pinjeskog och underbar natur.

Ulupinar. I naturområdet Ulupınar kan du njuta av natursköna omgivningar av skog och porlande vatten. Platsen är unik och inger ett härligt semesterlugn. Det kalla vattnet från bergstoppen och skogens skugga ger en skön svalka under de varma sommarmånaderna. Du får tillfälle att njuta  av lugnet  på kuddar runt låga bord vid ett vattendrag i skogen. Du kan även låna fiskeutrustning och fånga din egen fisk som du sedan grillar enligt egna önskemål och äter på plats.

Naturfenomen och originella hus bland antika ruiner i Cirali. Cirali är en liten by som ligger längs en 3,5 km lång avskild strandremsa utanför Kemer och som är väl värd ett besök. Här kan man se resterna av Olymos antika ruiner. Tar man sig ut på en längre vandringstur uppför berget kan man även beskåda det unika naturfenomenet Chimaeras flammande stenar.  I Cirali finns även de originella trähusen som är välkända och en idealisk träffpunkt för äventyrslystna backpackers.

Aquapark, Dolusu. Dolusu Aquapark är ett stort vattenland i Kiris strax utanför Kemer som erbjuder fartfyllda upplevelser både för stora och små.

Följ kustlinjen mellan Kemer och Antalya. Ett uppskattat sätt att ta sig mellan Kemer och Antalya är att ta färjan som dagligen går mellan de två orterna under perioden april till oktober. Färjan utgår från Kemer marina och priset är ca 10 TL. I Antalya finns en mängd av upplevelser att ta del av. På Antalya Aqvarium får du tex. möjligheten att uppleva livet under ytan på nära håll och gå igenom världens längsta tunnelakvarium.  

Vill du veta mer om vad du kan göra på egen hand när du är i Kemer eller vill ha mer utförlig information om öppettider, priser och hur du enklast tar dig till de olika platserna, vänligen kontakta våra reseledare i Kemer. 

Vandringar i Kemer våren 2016
Under perioden 18 mars-8 maj erbjuder vi unika vandringsturer i området kring Kemer. I vårt vandringsprogram har vi ett varierat utbud av olika vandringsturer med specifika upplägg –  DU ska kunna hitta något som passar just DIG! Alla turer leds av en proffesionell vandringsguide för att upplevelsen ska bli säker och fulländad. Du kan välja att följa med på endast en vandringstur eller flera, det är helt upp till dig. Priset varierar beroende på vandringsdag. För ett detaljerat dagsprogram läs mer här

Expo 2016 Antalya
Under perioden 23 april -31 oktober 2016 kommer utställning Expo 2016 Antalya att pågå. Läs mer här

Service vid resmålet
Turkietresor har reseledare på orten. Vi är tillgängliga på servicetelefon +90-537 577 5478.

Transfer till hotellet
Turkietresors representant möter dig på flygplatsen. Busstransport till Kemer tar cirka en timme.

Pris från:
777:-
Boka resa

Video

Stränder i Kemer

Moonlight Beach
Moonlight Beach är en vacker och finkornig strand som ligger på den västra sidan av Kemer. Den lilla stranden ligger i en bukt omgiven av pinjeklädda kullar. Stranden är långgrund och under soltimmarna ett riktigt paradis. Den här stranden klassas som en av Turkiets främsta med dess klarblå vatten och inbjudande sceneri.

Klappersten (den östra stranden)
Här finns mjukt slipade klapperstenar och mindre partier av finkorning sand. Kring Public Beach ligger flera trevliga strandcaféer som serverar mat och förfriskningar. Här kan du passa på att surfa, åka vattenscooter eller testa drakflygning. Utrustning finns att hyra. På den här stranden är det full fart under högsäsong.

Utflykter från Kemer

Aquapark
Aqualand
I Antalya ligger sydkustens största aquapark. Här finns allt du kan önska dig från rutschbanor till underhållning samt delfinshow. Passar både för stor som liten. Enklare lunch ingår. Skandinavisk guide.
Pris: vuxen ca 400 SEK, barn ca 300 SEK
Pris inklusive delfinshow: vuxen 600 SEK, barn 500 SEK
Heldag

Jeepsafari
Jeepsafari
Upplev ett fartfyllt äventyr i naturen. Erfarna chaufförer kör oss genom de små byarna i Kemerområdet och upp i bergen där vi besöker Kuzderedalen. Därefter går turen vidare mot den antika staden Phaselis och en av de finaste stränderna i området med möjlighet till sol och bad. Engelsktalande guide.
Pris: vuxen ca 300 SEK, barn ca 200 SEK
Halvdag

Båttur
Båttur
Följ med på en härlig dag på havet. Vi kopplar av ombord på båten medan vi njuter av frisk havsluft, kristallklart vatten och ett vackert kustlandskap. För den bästa solbrännan – en dag på havet motsvarar tre dagar på stranden.
Pris: vuxen ca 250 SEK, barn ca 150 SEK
Heldag

Antalya Gamla Stan & Terra City
Antalya stadstur, shopping & Antalya Aquarium
Antalya ligger endast en timme bort och denna vackra stad bjuder på allt mellan moderna shoppingcenter till idylliska gränder i Gamla stan. Vi besöker en av Antalyas största moskéer och det blir därefter möjlighet till shopping eller att strosa runt i Gamla stan på egen hand. Turen avslutas med ett besök på Antalya Aquarium där du får uppleva världens längsta undervattenstunnel med en längd på 131 meter. Här finns mer än 20 000 fiskar från världens alla hörn och imponerande dekorationer pryder akvariet. På egen hand.Skandinavisk guide.
Pris: vuxen ca 450 SEK, barn ca 300 SEK
Halvdag

Ulupinar
Ulupinar - middag vid vattenfallet
I det fina naturområdet Ulupınar får vi njuta av en turkisk middag. Vi sitter på kuddar runt låga bord vid ett vattendrag i skogen, med vattnet porlande under oss. Kvällen avslutas med säsongens frukt till dessert. Natursköna omgivningar och trevligt sällskap gör kvällen till en oförglömlig upplevelse. Skandinavisk guide.
Pris: vuxen ca 200 SEK, barn ca 100 SEK
Kväll

Myra Kekova
Myra Kekova
Vill ni få ut något extra av semestern? På vår utflykt till Myra och Kekova får man ”allt i ett” – båttur, kultur och historia. Vi börjar turen med att besöka en utsiktsplats med vacker vy över områdets vackra natur och därefter besöker vi den sjunkna staden Kekova med båt där det även ges möjlighet till sol och bad. Turen går vidare till St Nicholaus-kyrkan där jultomten sägs vara begravd och vi avslutar dagen med att besöka det fantastiskt välbevarade Myra (dagens Demre) och ser de lykiska gravarna och den antika teatern. Skandinavisk guide. I priset ingår lunch exkl. dryck.
Pris: vuxen ca 500 SEK, barn ca 300 SEK.
Heldag

Tahtali
Tahtali linbana
Upplev Kemer från Taurusbergens toppar. Vi tar oss först upp med bussen på 800 meters höjd och därefter åker vi linbana upp till toppen på Tahtaliberget. Väl uppe så kommer ni kunna njuta av en fantastisk utsikt på 2 365 meters höjd. På en klar dag kan man se hela vägen till Antalya och ibland även hela vägen bort till Alanya i öst. Skandinavisk guide.
Pris, vuxen: ca 400 SEK, barn: ca 250 SEK
Halvdag

Ridning
Ridning
Vill du prova på att rida eller är du redan en kunnig ryttare? Njut av naturen på landsbygden utanför Kemer, du väljer själv hur många timmar du vill spendera. Vem där hemma trodde att just du skulle komma hem med bilder från hästryggen efter en veckas badsemester i Turkiet?
1 timme ca 500 SEK, 2 timmar ca 600 SEK, 3 timmar ca 700 SEK
Ranchbesök utan ridning ca 150 SEK

Dykning
Dykning
Upptäck livet som utspelar sig under vattenytan. Under denna heldag kommer ni instrueras av dykinstruktörer ombord på båten och under loppet av dagen gör ni två dyk. Även personer som aldrig dykt förut är välkomna att prova. Dykutrustning och lunch exkl. dryck ingår i priset. På egen hand.
Pris: ca 450 SEK
Medföljande vuxen utan dykning: ca 300 SEK

Bytur
Bytur & Shopping
Följ med oss på en tur genom Kemer samt grannbyarna Aslanbucak och Kuzdere som ligger en bit utanför turistområdet. Senare får ni chansen att besöka vår egen guld- och läderbutik Viking Center som ligger mitt på shoppinggatan i Kemer. Här säljer de bland annat guld, diamanter, klockor och skinnvaror till betydligt lägre priser än hemma i Sverige. Självklart får ni möjligheten att kika runt i butiken på egen hand och utforska utbudet på de tre våningarna. Därefter får vi en inblick i hur nomaderna lever då vi besöker Nomadparken som ligger intill marinan och Moonlight Beach. Här får vi njuta av den vackra utsikten över Kemer. Skandinavisk guide.
Pris: 50 SEK för vuxna och, barn gratis

Hamam
Hamam - turkiskt bad på Viking Spa
Det turkiska ångbadet Hamam är en 1000-årig tradition. På navelstenen blir man skrubbad och intvålad. Detta är den bästa grunden för en perfekt solbränna. En upplevelse som ni ej bör missa! På egen hand.
Viking Hamam Spa 1: bastu, skrubbning, skummassage, ansiktsmask, oljemassage
Viking Hamam Spa 2: bastu, skrubbning, skummassage, ansiktsmask.
Pris: Spa 1: ca 500 SEK, Spa 2 ca 300 SEK

Detta är några exempel på utflykter och priser gäller för 2016. Alla utflykter bokas på plats och betalas i Turkiska lira, Euro eller Svenska kronor. Observera att priserna är cirkapriser och ändringar kan ske. Aktuellt pris fås vid bokning. Barnpris 3-11 år, barn under 3år följer med gratis. På vissa utflykter gäller åldersgräns 18 år om ingen vuxen följer med. Utflyktsprogrammen är endast preliminära och ändringar kan ske eller de kan ställas in om det är för få anmälda deltagare, dåligt väder eller av andra anledningar.

Karta

Hotell

Viking Star Hotel & Spa

Viking Star Hotel & Spa

****+
Bo förstklassigt i hjärtat av Kemer
I den gröna och vackra kuststaden Kemer hälsar vi er välkomna till vårt eget Viking Star Hotel & Spa. Här njuter man av semesterdagarna från tidig morgon till sen k... Läs mer »
Stranden 600 m
Lokalt centrum 450 m
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja
Pris från:
2 297:-
eller från 191:-/mån
Viking Nona Beach Hotel

Viking Nona Beach Hotel

****
All inclusive-hotell med närhet till allt
Vårt eget Viking Nona Beach Hotel med många återkommande gäster har Kemers bästa läge. Det ligger precis vid stranden på kort promenadavstån... Läs mer »
Stranden 0 m
Lokalt centrum 270 m
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja
Pris från:
2 197:-
eller från 183:-/mån
Viking Apart

Viking Apart

***+
Vårt bästa lägenhetshotell i Kemer
Välkommen till en perfekt familjesemester på vårt eget lägenhetshotell. Här erbjuds rymliga lägenheter, familjär atmosfär samt vänlig och personlig ... Läs mer »
Stranden 1,1 km
Lokalt centrum 600 m
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja
Pris från:
777:-
eller från 65:-/mån
Crystal Aura Beach Resort & Spa

Crystal Aura Beach Resort & Spa

*****
Familjevänligt med ett perfekt läge vid stranden
Ett fint all inclusive-hotell med ett välutvecklat öga för service. Den stilfulla arkitekturen i kombination med Kemers vackra natur som slingrar sig inpå knuten ger en avslappnad... Läs mer »
Stranden 0 m
Lokalt centrum 1,4 km
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja
Pris från:
6 997:-
eller från 583:-/mån
Dansfestival på Viking Star Hotel & Spa

Dansfestival på Viking Star Hotel & Spa

****+
Lär dig dansa och häng med oss på dansfestival!
I den gröna och vackra kuststaden Kemer hälsar vi er välkomna till vårt eget Viking Star Hotel & Spa och specialresan Dansfestival. Här njuter man av semesterdagarna fr&a... Läs mer »
Stranden 600 m
Lokalt centrum 450 m
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja
Pris från:
6 697:-
eller från 558:-/mån
Fame Residence Kemer & Spa

Fame Residence Kemer & Spa

*****
Välkänt hotell vid strandpromenaden
Perfekt läge nära centrum och havet, endast strandpromenaden skiljer detta trivsamma hotell från stranden. Stort poolområde (öppet april-oktober) med poolbar. Hotellet ... Läs mer »
Stranden 0 m
Lokalt centrum 350 m
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja
Pris från:
4 897:-
eller från 408:-/mån
Güral Premier Tekirova

Güral Premier Tekirova

*****
Deluxe Fitness & FunWeek 2016 Kemer
Det här hotellet bor du på när du reser på träningsresan Deluxe Fitness & FunWeek 2016 Kemer.  Magnifika Güral Premier i Tekirova är byggt i traditionell ... Läs mer »
Stranden 0 m
Lokalt centrum 500 m
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja
Pris från:
14 997:-
eller från 1 250:-/mån
Kilikya Palace Göynük

Kilikya Palace Göynük

*****
Lyxigt Ultra All inclusive-hotell vid stranden
Hotellet är naturskönt beläget intill en lång sandstrand och har allt man behöver för en komplett semester för hela familjen. Hotellet har ett stort poolo... Läs mer »
Stranden 0 m
Lokalt centrum 0 m
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja
Pris från:
5 297:-
eller från 441:-/mån
Kilikya Resort Camyuva

Kilikya Resort Camyuva

****+
Hotellet för hela familjen
Kilikya Resort Camyuva ligger i lugna och vackra omgivningar. På hotellet finns ett poolområde med flera pooler, barnpool och vattenrutschkanor (vissa öppettider). Runt området ... Läs mer »
Stranden 0 m
Lokalt centrum 1,6 km
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja
Pris från:
6 897:-
eller från 575:-/mån
Maxx Royal Kemer Resort Hotel

Maxx Royal Kemer Resort Hotel

*****
Lyxupplevelser utöver det vanliga
Nytt hotell i vårt program för 2016. Maxx Royal Kemer Resort är vårt mest exklusiva hotell och här får du - som namnet antyder - maximalt av allt. Omgivningarna ä... Läs mer »
Stranden 0 m
Lokalt centrum 400 m
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja
Pris från:
15 597:-
eller från 1 300:-/mån
Dinara Hotel

Dinara Hotel

***
Centralt beläget hotell med närhet till allt
På Dinara hotell bor du bekvämt och med närhet till butiker, restauranger och barer. Hotellet har ett fint poolområde med solstolar, parasoll, restaurang, bar... Läs mer »
Stranden 350 m
Lokalt centrum 250 m
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja
Pris från:
2 797:-
eller från 233:-/mån
Wassermann Hotel

Wassermann Hotel

***
Centralt och barnvänligt hotell
Wassermann Hotel ligger nära Kemers trevliga gågata med många butiker, barer och restauranger. Fint poolområde (april-oktober) med solstolar, parasoll samt poolbar.&nb... Läs mer »
Stranden 620 m
Lokalt centrum 40 m
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja
Pris från:
3 597:-
eller från 300:-/mån
Felice Hotel

Felice Hotel

**+
Mysigt och prisvärt hotell
Detta trevliga, familjedrivna hotell ligger i ett lugnt villa- och hotellområde, men ändå med närhet till centrum. Det råder en god stämning och hoteller erbjuder... Läs mer »
Stranden 950 m
Lokalt centrum 400 m
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja
Pris från:
3 597:-
eller från 300:-/mån
Sinatra Hotel

Sinatra Hotel

***+
Trivsamt nära stranden
Hotell Sinatra är naturskönt beläget mitt i Camyuva mellan Taurusbergen och havet. Camyuva är en mindre, charmig och lugn ort känd för sina underbara oliv- och apelsinlun... Läs mer »
Stranden 300 m
Lokalt centrum 100 m
Pool Ja
Barnpool Ja
Restaurang Ja
Bar Ja
Pris från:
5 097:-
eller från 425:-/mån